Publicitātes foto

Dāvis Auškāps Vecrīgā atvēris jaunu vietu “Gastrobārs Jūlijs Pumpurs”

Tirdzniecības centrā “Galerija Centrs” apmeklētājiem atklāta jauna vieta – “Gastrobārs Jūlijs Pumpurs”. Gastrobāra ēdienkarte piedāvā dabīgu, nesamākslotu Eiropas virtuvi. Telpu interjeru veidojusi starptautiski godalgotā interjera dizainere Santa Meikulāne.

“Mans gastrobārs ir gatavs uzņemt steidzīgos un pārsteigt garlaikotos, jauniem meklējumiem spēcināt Vecrīgā pazudušos un pabarot tuvējos birojos smagi strādājošos. Es vienlīdz ticu brīvībai un perfekcijai. Tādēļ gastrobārā ir lielākā izvēles brīvība svaigu un gatavu, bet vienlīdz perfektu salātu bufetē, savukārt starp dzērieniem nav tādu, kurus būtu kauns saukt par izciliem,” vēsta gastrobāra saimnieks Jūlijs Pumpurs.

Jūlijs Pumpurs ir pavārs un dārznieks, ceļotājs, iedvesmotājs un jaunu garšu meklētājs. Viņa vīzija par saviesīgu telpu ir kā par vietu, kurā ikviens var justies labāk nekā mājās – bez ieraduma rutīnas ikreiz nobaudot ko jaunu, ļaujoties viesmīlības rūpēm un izbaudot svaigus lauku labumus pašā pilsētas centrā. Jūlijs ir pārliecināts, ka dzīvē galvenais ir attiecības un pasauli glābs cilvēku apvienošanās.

“Jūlijs Pumpurs ir šīs vietas iedvesmotājs, te ir vieta, kur satikties. Es cenšos veidot tādu restorāna vidi un konceptu, kas man pašam iet pie sirds, cerot, ka arī citiem tas patiks un radīs prieku. Mēs ar Jūliju uzņemam viesus pie sevis mājās,” gastrobāra atklāšanas uzrunā teica tā īpašnieks Dāvis Auškāps.

Jaunais gastrobārs tika svinīgi atklāts 7. jūnijā Jūlija Pumpura un Dāvja Auškāpa draugu lokā. Par pasākuma raitu norisi rūpējās Arvis Zēmanis, lielisku ar mūziku piepildītu atmosfēru radīja “Elvi Soulsystems”, savukārt bārmeņu Rūdolfa Milzarāja un Viestura Kirmuškas gardais punšs remdēja darbdienas sagurumu.

Gastrobāra mūsdienīgi mājīgās sajūtas autore ir interjera dizainere Santa Meikulāne. Jūlija Pumpura klātesamība ik dienu ir sajūtama Kristīnes Luīzes Avotiņas īpaši šai vietai radītā gleznā.

“Esmu patiesi priecīga, ka “Galerijā Centrs” ar katru dienu aizvien vairāk ir sajūtama Jūlija Pumpura enerģija. Aicinu visus sekot viņa aicinājumam tikties, kopā baudīt un piedzīvot. Šī ir fantastiska vieta, kur noslēpties no ikdienas steigas, atnākt un būt kopā. No sirds novēlu Jūlijam veiksmi un daudz jaunu draugu!” klātesošos sveica t/c “Galerija Centrs” vadītāja Zita Siliņa.

“Gastrobāra Jūlijs PUMPURS” šefpavārs ir Māris Skaistkalns, kurš 15 gadus guvis pieredzi daudzos izcilos Latvijas restorānos. Viņa galvenie ēdienu gatavošanas principi ir tīra garša un augsta pievienotā vērtība. Gastrobāra ēdienkarte ir pielāgota dienas ritmam – līdz plkst. 12.00 šeit piedāvā brokastis, dienas laikā – bagātīgu salātu bāru, pastas un biznesa pusdienas. Savukārt no plkst. 17.00 viesiem ir pieejama vakara ēdienkarte, kurā īpaši jāizceļ “mazie ēdieni” – tie tiek pasniegti tā, lai vakariņu dalībnieki var ar tiem dalīties un nogaršot visu kāroto.

Dzērienu karte papildināta ar īpašiem Jūlija Pumpura autorkokteiļiem.

Dāvis Auškāps darbojas ēdināšanas biznesā jau 13 gadus. Debitējis kā “Teātra bāra” un “Teātra restorāna” saimnieks, vēlāk atvēris kafejnīcu Venecuēlā, Margaritas salā, piedalījies arī vairākos citos restorānu projektos.

IELĀDĒ RAKSTUS! LŪDZU UZGAIDIET!